Alt til boligen i mere end 50 år

Dronninglund Handel Erik Andersen Soen

Alt til boligen i mere end 50 år

I 51 år har Erik Andersen været en fast bestanddel af handelslivet i Dronninglund. Forretningen i Nørregade er kendt viden om for sit store udvalg af tæpper, gulve, maling, brugskunst, boligtekstiler og meget andet. I fjor fejrede grundlæggeren 50-års jubilæum, og meget er sket, siden den unge udgave af Erik Andersen i 1970 åbnede sin første butik. Det var i beskedne lokaler i en naboejendom til den nuværende residens. – Jeg var færdiguddannet som komis i brugsen og ville gerne have mit eget. Og så blev det altså salg af maling, forklarer Erik Andersen. – Siden kom der mange andre varer på hylderne og i dag sælger vi stort set alt til boligen – undtagen møbler, resonerer grundlæggeren. Han har siden fået sønnen Peter med som kompagnon. Deraf stammer selvsagt det nuværende forretningsnavn, Erik Andersen & Søn. Virksomheden tæller desuden en afdeling i Sæby, og i alt beskæftiger Erik Andersen & Søn 9 medarbejdere.

Både private og erhverv
– Og selv om corona-situationen har gjort tingene vanskeligere, så oplever Erik Andersen & Søn til stadighed stor travlhed. – Vi mærker helt klart, at folk bruger flere penge på deres bolig, fortæller Erik Andersen. – Den tendens var fremherskende allerede inden coronaen, men pandemien har forstærket det. I stedet for at rejse er der mange, der vælger at investere lidt mere i deres ejendom. Vi har rigtig travlt med salg af eksempelvis tæpper, maling og gardiner. Fire mand er fast tilknyttet som montører, og de har nok at se til, tilføjer indehaveren. Er der travlhed i forhold til de private kunder, så løbes der ikke mindre stærkt for at betjene erhvervslivet. – Vi har en stor fast kundeskare, som tæller både private virksomheder og offentlige institutioner. Lige nu er vi i gang med en gulventreprise på en skole. Det er linoleum, der skal lægges. Andre gange er det eksempelvis tæpper til erhvervsejendomme, solafskærmninger, nye farver, puder og tekstiler. Vi kan lidt af hvert, lyder det fra Erik Andersen.

Vigtigt med samarbejde
De mange år som erhvervsdrivende i Dronninglund har naturligvis bidraget med et væld af erfaringer. Selv er Erik Andersen da heller ikke i tvivl om, at Dronninglund Handel har stor betydning for de lokale virksomheder. – Det er meget vigtigt med samarbejde i en by som Dronninglund. I vores eget tilfælde trækker vi kunder til fra hele Østvendsyssel, men vi har alligevel gavn af handelsstandsforeningen. Det lokale samarbejde er med til at styrke byen som en handelsby, og jeg synes faktisk, at Dronninglund har rigtig meget at byde på. Udvalget er stort, og i foreningsregi foregår der jo meget med Dronninglund Handel på sidelinjen. Selv har jeg været med siden starten, lyder det fra Erik Andersen, der er blevet 77 år. – Jeg kunne sagtens gå på pension, men jeg tror ikke, jeg ville trives. Jeg skal helst have noget at lave, så foreløbig fortsætter jeg ufortrødent, slutter den erfarne forretningsindehaver.