25 års makkerskab i Brillehuset

Brillehuset Dronninglund3 1

25 års makkerskab i Brillehuset

Helle og John Blakey nyder fortsat tilværelsen som selvstændige optikere

– Hvor er tiden dog blevet af? Sådan lyder det samstemmende fra to af de mest erfarne forretningsindehavere i Dronninglund. 25 år er der gået, siden Helle og John Blakey slog sig ned som optikere i byen. Den 1. juni 1996 overtog de forretningen efter Helles far, Knud Nielsen, der i over 30 år var optiker i Dronninglund. Og nu står parret, der begge er uddannet optikere i England, overfor en milepæl i deres virke. – Det er mange år. Men de er gået hurtigt og det føles ikke som 25 år, konstaterer Helle Blakey. Hun havde i sin tid lovet sin far, at hun en dag ville vende hjem og drive forretningen videre. – Som ung drog jeg til England for at uddanne mig til optiker. Jeg har altid vidst, at det var den vej jeg ville. Herhjemme var optikeruddannelsen ikke særlig god dengang.

I England var det derimod en universitetsuddannelse, forklarer hun. – Og den første dag på studiet mødte vi hinanden, tilføjer John Blakey. – Siden har vi været et fast makkerpar både privat og professionelt. Vi deles om opgaverne og har desuden to ansatte, Dorte og Heidi i forretningen, fortsætter John, der for det meste tager sig af synsprøver på børn. Det er ofte også ham, der rådgiver om kontaktlinser, mens Helles store force ligger i tilpasning af stel og styrker. – Men generelt kan vi begge lidt af hvert. Vi supplerer hinanden rigtig godt, siger Helle.

Selvstændige optikere Mens brillemarkedet både herhjemme og internationalt i mange år har været domineret af store kæder underlagt diverse kapitalfonde, så er Brillehuset i Dronninglund fortsat en selvstændig forretning. – Det betyder rigtig meget for os, at vi selv kan bestemme. Vi driver vores virksomhed efter vores egne idealer og med de produkter som vi selv kan stå inde for. Og vi kan mærke, at vores mange faste kunder i høj grad handler hos os af dén årsag, lyder det fra Helle Blakey. – Når det er sagt, så er det heller ingen hemmelighed, at det er hårdt arbejde at drive optiker-virksomhed. Det går op og ned, og efter mange år med en afmatning efter finanskrisen, så fik vi lige en corona-pandemi oveni. Det skete netop som folk igen var begyndt at bruge flere penge på eksempelvis briller.
Brillehuset Dronninglund1
Brillehuset Dronninglund2
Heldigvis har vi altid haft en trofast kundeskare, der værdsætter den lokale handel. Det har været vores store hjælp, forklarer jubilarerne, der altid har lagt vægt på at kunne tilbyde produkter af den bedste kvalitet. Velkendte mærker som Fleye, Silhouette og Rodenstock fylder hylderne i forretningen. – Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, men vi har selvfølgelig produkter til enhver pengepung. Vores helt store styrke ligger jo i rådgivningen og den service, vi yder for vores kunder. Det er her vi mener, at vores selvstændige status for alvor kommer kunderne til gavn. Meget mere end briller Er Brillehuset garant for kvalitet, når det kommer til det optiske, så er butikken dog meget mere end briller og kontaktlinser. Ure og smykker udgør ligeledes en stor del af porteføljen. – Det er et godt supplement til vores kerneforretning.

Vi er ikke guldsmede eller urmagere, men vi har mange års erfaring på begge felter, bemærker Helle. – Salget af både ure og smykker skaber ekstra travlhed i forbindelse med eksempelvis julen. Og op til konfirmationerne er det også et plus for vores butik, tilføjer John, som selv har oparbejdet stor erfaring i håndtering af ure. – Vi klarer lidt af hvert – lige fra udskiftning af batterier og remme til montering af nyt urværk. Jeg holder meget af det tekniske arbejde med urene. Det er både sjovt og udfordrende, fastslår optikeren, der i øvrigt også udfører huller i ørerne.

Jo, Brillehuset i Dronninglund favner bredt, og 25 år efter overtagelsen er Helle og John Blakey stadigt i faglig vigør. – Vi nærmer os en alder, hvor vi snart kan gå på pension. Det har vi nu ingen planer om, understreger optikerparret. – Selv om mængden af administrative byrder gennem årene er taget til, og selv om branchen er meget præget af konjunkturer, så holder vi stadig meget af vores arbejde. Vi har en trofast kundeskare, og i det hele taget nyder vi god lokal opbakning. Så vi regner med at fortsætte mange år endnu. Helle og John Blakey markerer senere på måneden jubilæet med tilbud på udvalgte brilleglas fra Essilor. e er mange brillestel nedsat til halv pris.

Billedtekst1: Brillehuset i Dronninglund er fuldt opdateret på den nyeste teknik. Helle og John Blakey har for nyligt indkøbt et nyt kamera, der foretager højopløste scanninger af øjet. Billedtekst2: Makkerparret lægger stor vægt på rådgivning forud for salget af eksempelvis briller. Kunderne får taget individuelle mål til brilleglas via denne maskine. Billedtekst3: Helle og John Blakey har 25 års jubilæum som indehavere af Brillehuset.